Kutyaház blog

Kutyaház Praktiker - barkácsáruház körkép 2. rész

SINB
2020.01.26 17:48
Kutyaház Praktiker - barkácsáruház körkép 2. rész

Az első részben nem volt szerencsénk és csak egy hiányos útmutatót kaptunk, de nem adjuk fel. A következő utunk a barkácsáruházak palettáján a Praktikerbe vezetett. Első keresésre is sikerült átkattintanunk a Praktiker oldalára, ahol egy ismerős kutyaházat ismerhettünk meg közelebbről...

Miből lett a Praktiker?

Ha már az OBI-t is bemutattam kicsit közelebbről, akkor a Praktiker is megérdemel egy pár sor bevezetőt. 1978-ben kezdődött az egész Luxemburgban. Hazánkban pedig 1998-ban látta meg az első áruházuk a napvilágot és van már vagy 20 áruházuk országszerte. Tehát minden bizonnyal van kapacitásuk lefedni a barkácsolható termékek sokaságát.

A kutyaháznak csináltak is egy külön kategóriát, de sajnos csak 1 féle terméket találtunk, aminek most megnézzük a jó és a rossz oldalát is...

Kutyaház a Praktikerben

kutyaház praktiker

Megnevezéséből kiderül, hogy fenyőfa alapanyagot használtak hozzá és kátránytetővel van ellátva. Ezzel nincs is semmi probléma, általában ezek megállják a helyüket.

A design a klasszikus kutyaház stílus, sátortetővel. Bővebb leírás nincsen hozzá, arra azért kíváncsi lennék, hogy egyben szállítják vagy valamilyen módon összeszerelhető állapotban. Az előbbire tippelek 90%-ban, szóval a szereléssel nem kell majd bajlódni.

Ami még feltűnt, hogy a véleményeknél azt írják, hogy sűrgősen kellett, de gyenge minőség és nem éri meg az árát. Ezzel összefüggésben már elárulhatom, hogy ezt a kutyaházat hoztam föl példának az "Olcsó kutyaház buktatói" című cikkben, de akkor még nem láttam, hogy pontosan hol is lehet kapni.

Vannak benne hibák?

Ha követed a cikkeinket, akkor már Neked is eszedbe juthat egy pár dolog, hogy mi baj van a fenti képpel. Vegyük át újra:

  • kezeletlen felület. Ez plusz költség lesz, ha nem akarod, hogy fél év alatt szétrohadjon a fenyő.
  • nem nyitható a teteje. Sajnos a tisztítással gondban leszel, mert ha szeretnéd megadni kutyádnak a minimális higéniát, akkor bele kell bújni Neked is a házába, hogy kitakarítsd.
  • nincs szigetelés. Télen hideg, nyáron meleg lesz benne. Ez manapság alap probléma, ezen már senkinek nem kellene spórolnia.
  • csak 4 féle méret érhető el. Ez korlátozhatja a célközönséget. A leírásban azt mondják, hogy "Kicsi, közepes, nagy és extra" választható. Teljesen más a méretezésük, mint nálunk, de az biztos, hogy 4 méretből nem fog tudni választani mindenki. Valószínűleg a körülményes szállítás miatt nincs belőle nagyobb.
  • nincs hozzá szőnyeg és szélvédő függöny sem. Ez egy elég hűvös és kényelmetlen lesz. Lehet, hogy még bele sem fognak menni.

Megéri?

Összességében sajnos azt kell mondjam, hogy az ára nem tükrözi a hiányosságait. 23.000 Ft-tól 43.000 Ft-ig kapható mérettől függően, ami nem mondható olcsónak sem. A "sürgősen kellett" pedig már nem jó kifogás, hiszen egy igényes és jó minőségű kutyaházat nem nagy erőfeszítés találni az interneten.

A SINB-nél is választhatsz 9 méretben, szigetelt, fűthető kutyaházat, szóval nem kell messzire rohanni.

SINB kutyaház blog