Kutyaház blog

Kutyaház árak 2020

SINB
2019.11.11 19:01
Kutyaház árak 2020

Mennyibe kerül manapság egy kutyaház? Most kiderül.

A pénz beszél, a kutya ugat. Szokás mondani, hiszen pénzzel mindent meg lehet oldani. Viszont mi úgy hisszük, hogy ha okosak vagyunk, akkor a legjobb ár/érték arányt keressük minden téren. De most nézzük, hogy mennyit kell adni manapság egy kutyaházért: mi a legolcsóbb, hova lehet elszállni és mi az optimális!

Segítünk, hogy a legjobb döntést hozzad...

Kezdjük a két szélsőséges esettel

A legdrágább kutyaházak - több 10 millió forint

Ha végignézünk a luxus kutyaházak palettáján, akkor minden bizonnyal csodálkozva tekintünk egyes darabokra (ha nem az összesre). Ezen a szinten mindent el lehet képzelni: medence, jakuzzi, kastély, külön kerttel, külön szobákkal, erkéllyel, talán még bejárónő és szakács is jár hozzá.

Itt csak egyet említenék meg, méghozzá Paris Hilton ölebeinek aluxus villáját, aminek az ára 300.000 dollár felett jár valahol (ami 80-90 millió forintnak felel meg). Érezzük, hogy ez itt valójában nem a kedvencekről szól, hanem magáról a gazdáról, nem törődve azzal, hogy valójában kutyánk mit is szeretne... Szerinted kell a kis zsebikutyáknak 10-20 négyzetméteres, többszintes kastély?

a világ legdrágább kutyaháza
Paris Hilton kutyaháza, 300.000 dollár értékben

A legolcsóbb kutyaház - csináld magad pár ezer forintból

Abban azért megállapodhatunk, hogy "valamilyen" kutyaházra szükség van. Szóval a "nem kell" az nem lehet opció. Vegyük rögtön a legolcsóbb megoldást. Általánosságban elmondható, hogy mindig az a legolcsóbb, amit mi magunk készítünk. Habár valószínűleg nem ez lesz a legjobb döntés, de azért nézzük mire lesz szükség...

Vegyük elő a technika óráról tanultakat, kell egy pár deszka, szög és kalapáljuk össze a kutyaházat. Ha kicsit jobbat szeretnénk, akkor már elő kell vennünk a csiszolót a lakkot és a festéket. Nem árt az sem, ha egy rögzített fekhely van benne. Lehet szélvédett is és fontos, hogy a víz se folyjon be.

A téli kemény fagyokra gondolva már valamilyen szigetelést is tehetnénk bele, de az meg "Hogy fog kinézni?", meg "Szétrágja a kutya!". Fűtésről ebben az esetben ne is beszéljünk, hiszen az már sokkal bonyolultabb és erős technikai / elektronikai szakértelmet kíván. Ha rosszul csináljuk még a kutya egészségében is kárt tehetünk.

Érezzük, hogy ezzel valószínűleg több lesz a probléma, mint elsőre gondolnánk. Talán meg sem éri az időt és a fáradságot, hiszen az is pénz...

A szélsőséges esetek után nézzünk egy pár valós példát, aztán rátérünk az optimális megoldásokra is.

"Akciósan 24.990 forint"

Ez lesz az olcsó, boltban, egyben megvehető kategória. Mérettől függően elmehetünk akár 50.000 forintig. Általában kezeletlen, valamilyen farost vagy fa elemekből készülnek, mindenféle szigetelés nélkül.

Az olcsóságra viszont rá lehet fázni: a olcsó kutyaházak buktatóiról ebben a cikkben olvashatsz bővebben. Itt most elég annyi, hogy megemlítettük ezt a kategóriát is, de legyen bennünk egy kis tartózkodás, ha egy ilyen ajánlat jön szembe!

50-300.000 forint (szigetelt, fűthető, optimális kialakítás)

Innen kezdődnek az igényes kiszerelések. Ebben az árkategóriában már van kereskedői, esetleg gyártói tapasztalat. Persze minden területen vannak túlárazott darabok, amiknek a minősége nem tükrözi a magasabb árcédulát. Összességében azért elmondható, hogy ha minőségi, tartós kutyaházat akarunk, amivel később sem kell bajlódni, akkor ez a minimális összeg, amit rá kell fordítani.

Az árak erősen méretfüggőek, hiszen az sem mindegy, hogy mekkora méretű házat veszünk a kutyánknak. A megfelelő méret kiválasztásáról ebben a cikkben olvashatsz bővebben, de a SINB szakértőit is keresheted mert segítenek.

Az elvárt kritériumok egy megfelelő ár/érték arányú kutyaházzal szemben:

  • Megfelelő szigetelés
  • Strapabíró és időtálló kivitelezés
  • Bejárati- sarokélvédők
  • Könnyen tisztítható
  • Méretpontos, kopásálló szőnyeggel és bejárati szélvédő függönnyel is kérhető
  • Különböző méretekben elérhető
  • Akár lapra szerelten is szállítható
  • Modern, automata fűtéssel is elérhető

Az alap típusok kritériuma, hogy szigetelt legyen, hiszen már ezzel is nagy lépést tettünk kutyáink védelme érdekében. Az ennél magasabb kategóriában már modern fűtés is elérhető, amivel a kemény fagyok ellen is eredményesen vesszük fel a harcot, de még mindig nem léptük át a 200-300 ezres határt.

Amit még érdemes szem előtt tartani a kritériumok közül, hogy mennyire időtálló vagyis értékálló a választott kutyaház, hiszen, nem mindegy, hogy pár év múlva megy a szemétdombra vagy remek áron tovább lehet adni ;-)

Példa a legjobb ár/érték arányú kutyaházakra

A SINB már több, mint 25 éve foglalkozik kutyaház gyártással, amit a saját tapasztalataink alapján fejlesztünk tovább és csak a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. Ez már önmagában garancia lehet egy próbára.

Szerencsére a gyártási technológia fejlesztésével az árak sem szálltak földöntúli magasságokba, így gyakorlatilag sikeresen tartjuk a minőséghez viszonyított legjobb árakat.

Neked sem kell tovább keresgélned, hiszen biztos vagyok benne, hogy sikerül megtalálnod azt, amit keresel. Mivel magyarországi fejlesztő és gyártó vagyunk ezért egyedi konstrukcióval is szolgálhatunk. Ebben az esetben keress minket telefonon vagy emailben!

Kattints ide és válassz minőségi, magyar kutyaházat!

A legjobb ár/érték arányú kutyaház
Egy fűtéses kutyaház ára

SINB kutyaház blog