Kutyaház blog

Mekkora kutyaház kell a kutyámnak?

SINB
2019.11.01 14:52
Mekkora kutyaház kell a kutyámnak?

A kutyaház vásárlás egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen méretű legyen. Egyáltalán nem mindegy, hogy kutyánknak mekkora kutyaházat választunk. Fajtától és egyéniségtől is függ, hogy miben fogja magát jól érezni. Lehet, hogy a gazdi úgy van vele, hogy minél nagyobb annál jobb, mert "a lényeg, hogy elférjen". Pedig ez nincs így.

Árban is lényeges a méret, ezért rendelés előtt érdemes átolvasni a javaslatokat...

A kutyaház méret kiválasztása

Ahány ház, annyi szokás... Nincs ez máshogy az ember legjobb barátjánál sem. A gond ott kezdődik, hogy sajnos a kutya nem tudja megmondani, hogy milyen és főleg, hogy mekkora házat szeretne magának. Innentől a gazdája felelőssége, hogy hallgasson a szakértőkre és a lehetőségekhez mérten, megfelelő méretű kutyaházat válasszon.

Van olyan kutyfajta, amelyik szereti a tágas tereket, amiben szétterülve feküdhet. Általánosságban viszont nem ez a jellemző. A kutyák többsége összetekeredve fekszik és az a legjobb, ha éppen kitölti a rendelkezésre álló helyet.

Téli kifűtés szempontjából fontos a kutyaház belső magassága is. Fontos, hogy ne legyen túl magas. Az ajtón fejét lehajtja, mintha az odujába bújna, majd bent a házban meg tudjon fordulni és arccal kifelé tudjon pihenni. Ha túl magas az ajtó és a belső magasság akkor nagyobb a hőveszteség. Fűthető kutyaház esetében ez a hővesztés nem a kutyát terheli.

A kutya kifejlett magassága és súlya is tényező, de nem lehet megfeledkezni a fajtáról sem. Ha belegondolunk és elkezdünk számolgatni, szorozni, akkor arra juthatunk, hogy rengeteg méret szóba jöhet. És még a keverék kutyákról nem is beszéltünk.

9 kutyaház méret elég lesz

Mégis, ha elkezdjük sorra venni a kutyafajtákat és csoportosítjuk őket a fenti tényezők alapján, akkor megkapjuk, hogy 9 különböző nagyságú kutyaház elég lehet.

A több évtizedes tapasztalatunk pedig már bizonyította, hogy bizony ebből a 9 méretből mindenki megtalálja a megfelelőt és kedvenced boldogan fogja birtokba venni legújabb lákását.

Vess véget a bizonytalanságnak!

A SINB telephelyén lehetőség van megtekinteni és kipróbálni a mintadarabokat. Telefonos egyeztetéssel állunk rendelkezésedre.

Akár személyesen választod ki, akár házhozszállítással rendelsz, 30 napig lehet méretet cserélni.

Kutyaház méretek
Hogyan válassz megfelelő méretű kutyaházat?

SINB kutyaház méret útmutató

Fontos megjegyezni, hogy ezeket a méreteket csak ajánlásnak mutatjuk meg és minden esetben az a 100%-ig biztos, ha kipróbáljátok a kutyáddal.

Méret: C (Hossz x Szélesség x Magasság: 54 x 38 x 28cm): Cicák, kutyák körülbelül 8 kg-ig. Például: chiuaua, törpe pincser.

Méret: S(Hossz x Szélesség x Magasság: 66 x 46 x 40cm): Kb. 18kg-ig. Például: tacskó, havanese, beagle, törpe schnauzer.

Méret: M(Hossz x Szélesség x Magasság: 74 x 50 x 44cm): Kb. 28 kg-ig. Például: staffordshire bullterrier, magyar vizsla szuka, közép schnauzer.

Méret: L(Hossz x Szélesség x Magasság: 84 x 56 x 49cm): Kb. 40 kg-ig. Például: amerikai staffi, magyar vizsla kan, német vizsla, golden retriever, labrador, belga juhászkutya, német juhászkutya szuka, boxer.

Méret: XL(Hossz x Szélesség x Magasság: 102 x 68 x 55cm): Kb. 58kg-ig. Például: német juhászkutya kan, argentin dog, cane corso, rottweiler, dobermann, berni pásztorkutya.

Méret: 2XL(Hossz x Szélesség x Magasság: 120 x 80 x 65cm): Kb. 80kg-ig. Például: kisebb német dog, kisebb bernáthegyi.

Méret: 3XL(Hossz x Szélesség x Magasság: 160 x 90 x 75cm): Kb. 110kg-ig. Például: nagyobb német dog, nagyobb bernáthegyi.

Méret: 4XL (Hossz x Szélesség x Magasság: 200 x 100 x 80cm): Igazán extrém méretekhez szabva.

Hogyan tudsz méretet választani?

Nagyon egyszerűen tudsz weboldalunkon méretet választani. Kattints ide a kutyaházakhoz, majd válaszd ki, hogy fűtött vagy csak szigetelt változtatot szeretnél. Utána már csak design alapján kell döntened és a termék oldalán a képek alatt lesznek a méretek, amikkel már itt megismerkedtél.

Ha további segítségre van szükséged, akkor minden termékünk oldalán megtalálható a telefonszámunk és az email-es elérhetőségünk is. Fontos, hogy együtt gondolkodjunk a kutyagazdikkal, hiszen csak így lehet kiválasztani az optimális kutyaház méretet is ;-)

SINB kutyaház blog