Kutyaház blog

Mekkora kutyaház kell a kutyámnak?

SINB
2019.11.01 14:52
Mekkora kutyaház kell a kutyámnak?

A kutyaház vásárlás egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen méretű legyen. Egyáltalán nem mindegy, hogy kutyánknak mekkora kutyaházat választunk. Fajtától és egyéniségtől is függ, hogy miben fogja magát jól érezni. Lehet, hogy a gazdi úgy van vele, hogy minél nagyobb annál jobb, mert "a lényeg, hogy elférjen". Pedig ez nincs így.

Árban is lényeges a méret, ezért rendelés előtt érdemes átolvasni a javaslatokat...

A kutyaház méret kiválasztása

Ahány ház, annyi szokás... Nincs ez máshogy az ember legjobb barátjánál sem. A gond ott kezdődik, hogy sajnos a kutya nem tudja megmondani, hogy milyen és főleg, hogy mekkora házat szeretne magának. Innentől a gazdája felelőssége, hogy hallgasson a szakértőkre és a lehetőségekhez mérten, megfelelő méretű kutyaházat válasszon.

Van olyan kutyfajta, amelyik szereti a tágas tereket, amiben szétterülve feküdhet. Általánosságban viszont nem ez a jellemző. A kutyák többsége összetekeredve fekszik és az a legjobb, ha éppen kitölti a rendelkezésre álló helyet.

Téli kifűtés szempontjából fontos a kutyaház belső magassága is. Fontos, hogy ne legyen túl magas. Az ajtón fejét lehajtja, mintha az odujába bújna, majd bent a házban meg tudjon fordulni és arccal kifelé tudjon pihenni. Ha túl magas az ajtó és a belső magasság akkor nagyobb a hőveszteség. Fűthető kutyaház esetében ez a hővesztés nem a kutyát terheli. 

A kutya kifejlett magassága és súlya is tényező, de nem lehet megfeledkezni a fajtáról sem. Ha belegondolunk és elkezdünk számolgatni, szorozni, akkor arra juthatunk, hogy rengeteg méret szóba jöhet. És még a keverék kutyákról nem is beszéltünk.

9 kutyaház méret elég lesz

Mégis, ha elkezdjük sorra venni a kutyafajtákat és csoportosítjuk őket a fenti tényezők alapján, akkor megkapjuk, hogy 9 különböző nagyságú kutyaház elég lehet.

A több évtizedes tapasztalatunk pedig már bizonyította, hogy bizony ebből a 9 méretből mindenki megtalálja a megfelelőt és kedvenced boldogan fogja birtokba venni legújabb lákását.

Vess véget a bizonytalanságnak!

A SINB telephelyén lehetőség van megtekinteni és kipróbálni a mintadarabokat. Telefonos egyeztetéssel állunk rendelkezésedre.

Akár személyesen választod ki, akár házhozszállítással rendelsz, 30 napig lehet méretet cserélni.

Kutyaház méretekHogyan válassz megfelelő méretű kutyaházat?

SINB kutyaház méret útmutató

Fontos megjegyezni, hogy ezeket a méreteket csak ajánlásnak mutatjuk meg és minden esetben az a 100%-ig biztos, ha kipróbáljátok a kutyáddal.

Méret: C (Hossz x Szélesség x Magasság: 54 x 38 x 28cm)

Cicák, kutyák körülbelül 8 kg-ig. Például: chiuaua, törpe pincser.

Méret: S (Hossz x Szélesség x Magasság: 66 x 46 x 40cm)

Kb. 18kg-ig. Például: tacskó, havanese, beagle, törpe schnauzer.

Méret: M (Hossz x Szélesség x Magasság: 74 x 50 x 44cm)

Kb. 28 kg-ig. Például: staffordshire bullterrier, magyar vizsla szuka, közép schnauzer.

Méret: L (Hossz x Szélesség x Magasság: 84 x 56 x 49cm)

Kb. 40 kg-ig. Például: amerikai staffi, magyar vizsla kan, német vizsla, golden retriever, labrador, belga juhászkutya, német juhászkutya szuka, boxer.

Méret: XL (Hossz x Szélesség x Magasság: 102 x 68 x 55cm)

Kb. 58kg-ig. Például: német juhászkutya kan, argentin dog, cane corso, rottweiler, dobermann, berni pásztorkutya.

Méret: 2XL (Hossz x Szélesség x Magasság: 120 x 80 x 65cm)

Kb. 80kg-ig. Például: kisebb német dog, kisebb bernáthegyi.

Méret: 3XL (Hossz x Szélesség x Magasság: 160 x 90 x 75cm)

Kb. 110kg-ig. Például: nagyobb német dog, nagyobb bernáthegyi.

Méret: 4XL (Hossz x Szélesség x Magasság: 200x100x80cm)

Igazán extrém méretekhez szabva.

Hogyan tudsz méretet választani?

Nagyon egyszerűen tudsz weboldalunkon méretet választani. Kattints ide a kutyaházakhoz, majd válaszd ki, hogy fűtött vagy csak szigetelt változtatot szeretnél. Utána már csak design alapján kell döntened és a termék oldalán a képek alatt lesznek a méretek, amikkel már itt megismerkedtél.

Ha további segítségre van szükséged, akkor minden termékünk oldalán megtalálható a telefonszámunk és az email-es elérhetőségünk is. Fontos, hogy együtt gondolkodjunk a kutyagazdikkal, hiszen csak így lehet kiválasztani az optimális kutyaház méretet is ;-)

Szigetelt, fűthető kutyaházakKutya kennelekElletőboxok