Kutyaházak
Kennelek
Kutyakennel
Elletőbox
Elletőbox
Kiképzőbox
Kiképzőbox
Kutyaház blog

Olcsó kutyaház buktatói | kerüld el a ráfizetést!

2019.03.24 13:01
SINB

Mik az olcsó kutyaházak buktatói és hogyan kerüljük el őket?

Megmutatom, hogy mik azok a dolgok, amiket kutyaház vásárlásnál figyelembe kell venned. Ez nem egy rövid távú befektetés, ezért érdemes olyan tapasztalatokat is meghallgatnod, amiket csak egy vérbeli kutyatartó ismerhet. A cikk végére be fogod látni, hogy NEM érdemes multik vacakjaival vagy csináld-magad típusú kutyaházakkal foglalkoznod...

 

Az “olcsó” kutyaház buktatói…

Láttál az interneten egy remek ajánlatot, miszerint “kutyaház akció 14.990 forinttól”? Ha még vásárlás előtt olvasod ezt a cikket, akkor szerencséd van.  Az olcsó kutyaház sajnos átverés! Meglepődtél? Szerintem Te is érezted, hogy a fenti ajánlattal valami nem stimmel, amikor a kutyaházakkal foglalkozó cégeknél akár fél milliós árcédulát is látni. Vegyük sorba, hogy mik lehetnek az olcsóság buktatói:

  • Gyenge élettartam: itt akár meg is állhatnék. A tömeggyártás feltalálásától kezdve a multik nem arra mennek rá, hogy egyszer adjanak el valamit. Így van ez az „olcsó” kutyaházakkal is. Megveszed, majd egyszer csak azt látod, hogy a színei megfakultak, néhány helyen foltokban. A szélein rágás- a belül pedig kaparásnyomok. A teteje kezd leválni, ahogy a fagyott hó kikezdi a felületet. Ha pedig fából van (mert általában abból készül), akkor jöhet a csiszolás, lakkozás esetleg festés, hogy kinézzen valahogy. Aztán 1 év múlva inkább megveszed az újat, mert nem akarsz barkácsolni… A kör bezárult, a multik rendszere és a sorozatgyártás működik. De csak akkor, ha hagyod magad.
  • Nehezen tisztítható: Te mennyi időt szánnál a kutyaház tisztításra? 1 perc porszívózás vagy 5 perc mosás? Álmodozz csak! A kutyád behordja a házába a sarat, beviszi a csontot és ott fogja ropogtatni apró darabokra. Egy olcsó kutyaháznál az a helyzet, hogy az ilyenekre nem igazán gondolnak a tervezésnél. Már a hozzáférhetőséggel is bajban leszel, mert általában ezek mind összeszerelt/szögelt állapotban kerülnek hozzád és nem fogod levenni a tetejét, hogy normálisan ki tudd takarítani.
  • Nem rágásbiztos: biztosan láttál már a kutyád szájában fadarabot, hiszen Te is azzal játszol vele, mikor sétáltok. Nos ha nincs más kéznél, akarom mondani mancsnál, akkor megteszi a kutyaház sarka is, hiszen az is fából van és a kutyák szeretik rágcsálni. Nem kell mondjam, hogy ennek mi lesz az eredménye…
  • Nem szigetelt: semmi, ismétlem semmi nem védi meg kutyádat a fagyoktól! Az „olcsó” kutyaházakban hiába keresel szigetelést vagy akár csak egy szimpla hővédő függönyt a bejáratban. A kutyád fázni fog. Izületei fájni fognak, amit észreveszel, amikor már nem akar ugrálni vagy játszani. Viheted orvoshoz és megveheted a tízezres gyógyszereket. Csak azért mert spóroltál a kutyaházon.

„De akkor mégis milyen kutyaházat vegyek?”

Teszed fel magadban a kérdést. Olyan kutyaházat vegyél, amit nem azért veszel, mert „olcsó”, hanem azért, mert a kutyádnak lesz jó és amiben boldog lehet hosszú évekig akár évtizedekig.


Milyen a jó kutyaház?

A különbségeket akár még egy laikus is meg tudja mondani. De ahhoz egymás mellett kell látnia a kettőt. Nézz meg egy kutyaházat az „olcsó” weboldalon majd keress egy kutyaházat a SINB weboldalán.

Ha jól megnézted, akkor biztosan észrevetted, hogy az olcsó szót mindenhol idézőjelek között használtam. Már tudod, hogy nem véletlenül. Tehát ha kutyaházat vásárolsz a jövőben, akkor ne az aktuális árából indulj ki, hanem gondolkozz el azon, hogy hosszú vagy rövid távon tervezel. Ha pedig már nem lesz rá szükséged, akkor a szeméttelepre megy, vagy egy kis tisztítás után ismét eladható állapotban lesz.

Felismered a képeken az olcsóság buktatóit? Nézd meg jól!

új és olcsó kutyaháztönrement, olcsó kutyaház

Valószínűleg valami ilyesmit választanál inkább:

Minőségi kutyaház a SINB-tőlNyitható tetejű minőségi kutyaház a SINB-től


Mennyit nyersz egy jobb minőségű kutyaházzal?

Nem számoltam össze, de a fentiek alapján az árát pár év alatt visszahozza. Több, mint 25 éves tapasztalatommal a kutyaházak terén ezért én azt tanácsolom Neked, hogy nyugodtan számolj utána és gondold át! Vagy csak tedd fel magadnak a kérdést: a legjobb barátod megérdemli, hogy olyan házban lakjon, amit még szeretni is fog?

Ha a válasz igen, akkor nyugodtan nézz körül a SINB fűtött vagy szigetelt kutyaházaknál! A nemzetközi elismerés és a folyamatosan bővülő, elégedett partnerhálózatunk már önmagában is bizonyíték. Tedd próbára Te is és be fogod látni, hogy megérte!