Kutyaházak
Kennelek
Kutyakennel
Elletőbox
Elletőbox
Kiképzőbox
Kiképzőbox
Kutyaház blog

Olcsó kutyaház buktatói | kerüld el a ráfizetést!

2019.03.24 13:01
SINB

Mik az olcsó kutyaházak buktatói és hogyan kerüljük el őket?

 

Kutyaház olcsón? Mi az, ami tényleg olcsó?

Az “olcsó” kutyaház buktatói…

Láttál az interneten egy remek ajánlatot, miszerint “kutyaház akció 14.990 forinttól”? Ha még vásárlás előtt olvasod ezt a cikket, akkor szerencséd van.  Az olcsó kutyaház sajnos átverés! Meglepődtél? Szerintem Te is érezted, hogy a fenti ajánlattal valami nem stimmel, amikor a kutyaházakkal foglalkozó cégeknél akár fél milliós árcédulát is látni. Vegyük sorba, hogy mik lehetnek az olcsóság buktatói:

  • Gyenge élettartam: itt akár meg is állhatnék. A tömeggyártás feltalálásától kezdve a multik nem arra mennek rá, hogy egyszer adjanak el valamit. Így van ez az „olcsó” kutyaházakkal is. Megveszed, majd egyszer csak azt látod, hogy a színei megfakultak, néhány helyen foltokban. A szélein rágás- a belül pedig kaparásnyomok. A teteje kezd leválni, ahogy a fagyott hó kikezdi a felületet. Ha pedig fából van (mert általában abból készül), akkor jöhet a csiszolás, lakkozás esetleg festés, hogy kinézzen valahogy. Aztán 1 év múlva inkább megveszed az újat, mert nem akarsz barkácsolni… A kör bezárult, a multik rendszere és a sorozatgyártás működik. De csak akkor, ha hagyod magad.
  • Nehezen tisztítható: Te mennyi időt szánnál a kutyaház tisztításra? 1 perc porszívózás vagy 5 perc mosás? Álmodozz csak! A kutyád behordja a házába a sarat, beviszi a csontot és ott fogja ropogtatni apró darabokra. Egy olcsó kutyaháznál az a helyzet, hogy az ilyenekre nem igazán gondolnak a tervezésnél. Már a hozzáférhetőséggel is bajban leszel, mert általában ezek mind összeszerelt/szögelt állapotban kerülnek hozzád és nem fogod levenni a tetejét, hogy normálisan ki tudd takarítani.
  • Nem rágásbiztos: biztosan láttál már a kutyád szájában fadarabot, hiszen Te is azzal játszol vele, mikor sétáltok. Nos ha nincs más kéznél, akarom mondani mancsnál, akkor megteszi a kutyaház sarka is, hiszen az is fából van és a kutyák szeretik rágcsálni. Nem kell mondjam, hogy ennek mi lesz az eredménye…
  • Nem szigetelt: semmi, ismétlem semmi nem védi meg kutyádat a fagyoktól! Az „olcsó” kutyaházakban hiába keresel szigetelést vagy akár csak egy szimpla hővédő függönyt a bejáratban. A kutyád fázni fog. Izületei fájni fognak, amit észreveszel, amikor már nem akar ugrálni vagy játszani. Viheted orvoshoz és megveheted a tízezres gyógyszereket. Csak azért mert spóroltál a kutyaházon.

„De akkor mégis milyen kutyaházat vegyek?”

Teszed fel magadban a kérdést. Olyan kutyaházat vegyél, amit nem azért veszel, mert „olcsó”, hanem azért, mert a kutyádnak lesz jó és amiben boldog lehet hosszú évekig akár évtizedekig.

Milyen a jó kutyaház?

A különbségeket akár még egy laikus is meg tudja mondani. De ahhoz egymás mellett kell látnia a kettőt. Nézz meg egy kutyaházat az „olcsó” weboldalon majd keress egy kutyaházat a SINB weboldalán.

Ha jól megnézted, akkor biztosan észrevetted, hogy az olcsó szót mindenhol idézőjelek között használtam. Már tudod, hogy nem véletlenül. Tehát ha kutyaházat vásárolsz a jövőben, akkor ne az aktuális árából indulj ki, hanem gondolkozz el azon, hogy hosszú vagy rövid távon tervezel. Ha pedig már nem lesz rá szükséged, akkor a szeméttelepre megy, vagy egy kis tisztítás után ismét eladható állapotban lesz.

Mennyit nyersz egy jobb minőségű kutyaházzal?

Nem számoltam össze, de a fentiek alapján az árát pár év alatt visszahozza. Több, mint 25 éves tapasztalatommal a kutyaházak terén ezért én azt tanácsolom Neked, hogy nyugodtan számolj utána és gondold át! Vagy csak tedd fel magadnak a kérdést: a legjobb barátod megérdemli, hogy olyan házban lakjon, amit még szeretni is fog?