Kutyaház blog

Luxus kutyaházak

SINB
2019.12.13 00:12
Luxus kutyaházak

A "luxus" jelzővel manapság már mindenhol találkozhatunk. Nincs kivétel a kutyaházak esetében sem. Mégis kissé értetlenül bámulok, amikor a 20-30 ezer forintos összetákolt odúra is azt mondják, hogy "luxus kutyaház". Itt most mutatok egy pár példát, arra hogy én hogyan értelmezem a luxus szót ebben a szegmensben.

Kizárólag millió forintos nagyságrendekre kell számítani, olyan extrákkal, amikre valójában nincs is szüksége a kutyáknak, mégis nagyon pazar látványt nyújt és még akár a kedvencünk is örülhet neki. Lássuk...

1) Paris Hilton luxus kutyakastélya

Rögtön az elején el is lőjük az etalont a kutyaluxus kínálatban. Az ismert hotellánc örökös háza mellé bizony egy hasonló szabású palotát csináltatott az ölebeinek is.

Paris Hilton luxus kutyaháza belülről
Elképesztő kutyaház luxus

Van itt design bútor, légkondíciónáló, kovácsolt vas kerítés, kristálycsillár. Az építmény természetesen két szintes erkéllyel, külső- és belső világítással, kanapéval és egy külön bejárat a gazdinak is, ha esetleg meg akarja mutatni a barátoknak a körülbelül 80 millió forintos vityillót (ezzel az árral pedig az első helyet is elnyerte a kutyaház árak című blogbejegyzésünkben, de gondolom bejárónő is jár hozzá, hogy mindig tisztaság és rend legyen). A belső festés persze rózsaszín, de nem vagyok benne biztos, hogy Hilton kisasszony megbeszélte a színválasztást a kis kedvenceivel.

Még egy aranyos kis YouTube videót is feltettünk, hogy jobban bemutassuk a valódi kutyaluxust:

2) Kutyaház hecienda

Második személyes kedvencem "hecienda" néven vált ismertté, ami egy kaliforniai luxus birtokon lévő háznak a másolata. A világon egyedülálló építményt neves mesterek - a Beyond The Crate - alkották, mégpedig Rachel Hunter - szupermodell és filmsztár - megredendelésére.

kutyaház hecienda kívülről
kutyaház hecienda belülről

Azóta persze elérhető weboldalukon is cirka 30.000$ értékben. Akár Te is megrendelheted (kedves Rachel: talán le kellett volna védetni a látványtervet, mert még a végén az összes munkatársadnak ilyen lesz...)

3) Windsor Kutyakastély

Ugorjunk át kicsit Angliába, ahol is egy igazi hazafias ebbel találkozhatunk. Susan Crossland kedvence - Archie - ugyanis beköltözött a Windsor Kastélyba, legalábbis annak kicsinyített verziójába.

Archie gazdája ezzel az 5.000 fontos építménnyel szerette volna Harry herceg és Megan Markle házasságának jelentőségét nyomatékosítani. Arra valószínűleg nem gondolt, hogy nem illik a friss házaspár felett lenni az újság címlapján.

A művön a The Russell Beck Studio névjegye látszik és összesen 244 órát vett igénybe a készítése, de az eredmény önmagáért beszél. Valószínűleg azóta is West Yorkshire egyik legnagyobb látványossága a kutyalakta erődítmény, lakóját peddig őrök védik a paparazziktól.

4) Vérbeli brooklyni

Kanyarodjunk vissza Amerikába, pontosabban Brooklyn-ba: ha megpillantjuk ezt a luxus kutyaotthont, akkor egyből valamelyik amerikai film juthet eszünkbe. A Rockstar Puppy-nak is ez volt a célja ezzel a remekművel.

Amerikai kutyaház luxus

Ha közelebbről szemügyre vesszük - de a képen is nagyon jól látszik - hogy a legapróbb részletek is tökéletesen ki vannak dolgozva és hajmeresztően hozza a new york-i városnegyed hangultatát. Az ajtón, a tetőn, az ablakokon a lépcsőn és a ház előtt lévő fán is látszik, hogy az egész gondos kézimunka eredménye. (Talán még egy pár graffitit és golyó ütötte lyukat is betehettek volna az élethű eredményért...)

Anyaghasználat terén a gumitető, a kemencében égetett tégla és a beton alap is a hiteles kivitelezés velejárója. Ugyan ez nem eladó darab, de 12.000$ a becsült értéke.

5) A hívő kutyaotthon

A Beyond The Crate álomkutyaotthon tervező vállalat még tartogat nekünk egy pár csodát. Nézzük is meg a következő alkotásukat, ami egy megkeresztelt (vagy inkább cölibátust fogadott) ebnek lehet idális lakóhely. Ez már sajnos lekerült a weboldalukról, így az árát nem szeretném most megsaccolni, de biztos hasonlóan olcsó, mint az eddig mutatott példák.

Amerikai kutyaház luxus

Képet is csak egyet találtunk róla, de látszik, hogy ez sem egy összecsapott házikó: már maga a festés, a kereszt a templom tetején vagy a rácsozott bejárat is mesterien kidolgozott elemek. Egyébként ebben a kertben egészen jól mutat, bár lehetséges, hogy némileg bizarr. Ha pedig még a harang is megszólal minden órában, akkor szegény lakójának nem sok nyugta van...

+1) Luxus kutya kennel

Ne ragadjunk le a millió kutyaházaknál, találunk elképesztő design kenneleket is a nagyvilágban. Viktoriánus kutyakennel a kertek szépe. Szív alakú ablak, redőnyök, virágládák, csinos tető és festett elemek teszik tökéletes lakóhellyé a ház kis kedvencének. Ha a kutyánknak van egy kis szépérzéke, akkor sosem fog kijönni legújabb kerti nyaralójából. Jelen esetben az árcédula 5.000$ alatt van - az oldalon ez a legnagyobb és a legolcsóbb. Ez is csak arra bizonyíték, hogy tényleg nem a méret a lényeg.

luxus kutya kennel

Végszó: mire jó ez a nagy kutyaluxus?

Ha véletlenül még be is ruházol egy hasonlóan milliós tételbe, ne feledkezz meg arról, hogy legjobb barátod megelégedne egy szerényebb hajlékkal is. Ő akkor a legboldogabb, ha megkapja Tőled azt a szeretetet és gondoskodást, amire minden kutya vágyik.

SINB kutyaház blog