Kutyaház blog

Kutyaház OBI - barkácsáruház körkép 1. rész

SINB
2019.12.13 00:11
Kutyaház OBI - barkácsáruház körkép 1. rész

Amikor az ember végre beadja a derekát a család többi tagjának, hogy legyen egy hűséges házörző, akkor szinte azonnal felvetődik - jó esetben - a megfelelő kutyaház beszerzésének kérdése is. Laikusként, jóhiszeműen azonnal valamelyik barkácsáruház juthat eszünkbe, hiszen a "kutyaházat barkácsolni" szokták.

Nézzünk is be Magyarország első barkácsáruházába az OBI-ba, hogy milyen kutyaház kínálattal állnak a rendelkezésünkre. A körképünk első részében tehát az OBI-ba látogatunk el...

Kutyaház az OBI-ban?

Az OBI 1994-ben tört be kis hazánkba, így talán az első nagyobb barkácsáruház Magyarországon (egyébként az OBI 1970-ben Hamburg-ban létesítette első telephelyét).

Ekkora múlttal el is várnánk tőle, hogy minden kerti építményünkre legyen valamilyen megoldása. Sajnos a kutyaház úgy tűnik, hogy kimaradt a felhozatalból, mert kész kutyaházat vagy kennelt sem találunk egyik polcon sem.

Az egyetlen amit találtunk a weboldalukon egy nagyon egyszerű kutyaház összeszerelési útmutatót, de nem tartozik hozzá se tervrajz, se video vagy bővebb útmutatás. Csak egy listát kapunk mellé, hogy miket kell megvenni hozzá az áruházban, hogy egyáltalán esélyed legyen összeállítani a kutyaházat. Ez egy pedig elég promóció-szagú dolog és meg sem jelenítem ide a linket.

A végeredményről teszek ide egy képet, de nem vagyok benne biztos, hogy a leírás alapján csinálták...

Obi kutyaház

Szigetelést, fűtést, gumiszőnyeget vagy szélvédő függönyt nem kapott, és kétségeim merülnek fel az illesztések tömítésével kapcsolatban is. Ha pedig eddig nem is gondoltad, hogy ilyenek is kellenek egy kutyaházba, akkor jobb, ha tovább olvasol!

De valahol ez rendben is van, hiszen az OBI inkább az alapanyagokra és a kiegészítőkre szakosodott, nem pedig a kész termékekre.

De akkor honnan lesz kutyaházad?

A kutyatartás kultúrája az elmúlt évtizedekben már annyira kinőtte magát, hogy megérett a lehetőség a terület szakosodására, specializálására. Még az is lehet, hogy régebben tartottak kutyaházat az OBI-ban, de belátták ők is, hogy a professzionális kutyaház tervezőkkel és gyártókkal már soha nem veszik fel a versenyt.

Te is jobban jársz, ha egy szakértőre bízod a kérdést. Főleg ha teljesen új számodra, hogy kutyaházat kell beszerezned. Olyan "titkokat" tudhatsz meg, amiket még csak nem is gondoltál volna.

A SINB Doghouse talán az elsőként kezdett el foglalkozni a modern kutyatartás mikéntjeivel és mostanra már magyar és nemzetközi piacon is értékesíti az egyedileg fejlesztett kutyaházait. Ha szeretnél elsőként betalálni a célba és tökéletes lakhelyet biztosítani a család új házőrzőjének, akkor kattints ide és nézz körül nálunk!

SINB kutyaház blog