Kutyaház blog

Kutyaól vagy kutyaház? Tegyük tisztába!

SINB
2019.11.09 13:44
Kutyaól vagy kutyaház? Tegyük tisztába!

A kutyaól helyes kifejezés?

Érdemes lehet itt egy perce megállni és elgondolkodni, hogy miért használják sokan a "kutyaól" kifejezést. Hibás ez a szó egyáltalán vagy teljesen elfogadott? Szakmai körökben és természetesen itt a SINB-nél is szívesebben használjuk a "kutyaház" kifejezést. De nézzük meg, hogy miért...

Érvek a kutyaóllal szemben

1) "Ólja a disznónak van" - mondják egyesek

Igen, ha valaki az "ól" kifejezést használja nem feltétlenül a kutyára asszociálsz. Általában a haszonállatoknak van ólja, úgy mint disznó, tyúk, stb. Itt most egy dolgot kell eldönteni: mégpedig, hogy a kutya vajon haszonállat-e.

Az ember legjobb barátja kétségkívül nagyon hasznos számunkra. Őrzi a területét / területünket, rengeteg örömet szerez nekünk, szeretetből és hűségből mindig számíthatunk rá. De nem piszkít a házába, nem isszuk meg a tejét, nem esszük meg a tojásait (még jó). Szóval nem mondanánk rá, hogy "haszonállat".

Ez a kérdés tehát eldőlt. 1 pont a kutyaház javára.

2) Jobban jársz a kutyaház kifejezéssel

Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg valamilyen formában, a Google-ben kerestél rá arra, hogy "kutyaól". Igen, ezt az oldalt célzottan azoknak készítettük, akik még használják ezt a kifejezést.

De miért jársz jobban a "kutyaház"-al? A szakmában inkább "ház" taggal illetjük a kutya otthonát az "ól" helyett és valószínűleg a legtöbb kutyaházzal foglalkozó weboldalon így fogsz vele találkozni. Mivel Téged is érdekel ez a téma, ezért több és jobb találatot fogsz kapni az interneten, ha inkább "kutyaház"-ra keresel. Ez nem utolsó szempont...

Újabb pontot szerzett a kutyaház tábor.

3) A kutyánk már családtag

Azt hiszem ez a cím önmagáért beszél. Teljesen természetes, hogy szinte minden ember, akinek kutyája van már-már családtagnak érzi és úgy is beszél róla. Ha pedig mi is az ő családja vagyunk és ő kutyaólban lakik akkor mi "emberól"-ban? Érted a lényeget :-)

Legyünk mind egy házban, de ha nem is közös fedél alatt, legyen minden családtagnak saját "háza"!

Érvek a kutyaól mellett

A trendek azt mutatják, hogy egyre többen használják a "kutyaházat". De ez nem jelenti azt, hogy a "kutyaól" a magyar helyesírás vagy a köztudat szerint hibás lenne. Előbb-utóbb viszont biztosan ki fog kopni a használatból.

Mi is arra buzdítunk mindenkit, hogy csak egy percre gondolja végig a fentieket és ha lát egy kis igazságot a dolgokban, akkor kötelezze el magát a kutyaházak mellett :-)

Érvet most nem tudok felhozni a kutyaól mellett, de ha van valami ötleted, akkor írd meg hozzászólásban!

Kutyaházak a SINB-nél

Ezek után gondolom mondanom sem kell, hogy a SINB-nél csak premium minőségű, időjárás álló, tartós fűthető és szigetelt kutyaházakat találsz. Előtte ajánlom figyelmedbe az olcsó kutyaházról szóló cikkünket is, amiben megtudhatod, hogy miért fontos manapság, hogy kétszer vagy háromszor is átgondold, ha szuper kedvezményes kutyaházat látsz valamelyik szórólapon...

Kattints ide a cikkért!

SINB kutyaház blog